Minkä voit jättää huomiseen, älä vaan tee sitä tänään.. Tätä lausetta ilmeisestikin olen toteuttanut parin viimeisen kuukaudenvajan. Käsityörintamalla viimeisin toteutukseni on pitkästäaikaa ompelukoneen avulla tehty. Ainejärjestölläni oli eilen juhlat, ja tottahan toki minun piti tehdä itse asuni. Ja puvun tekemistähän ei voi aloittaa ajoissa vaikka kangas olisikin jo ostettu, vaan viikko ennen juhlia on oikea aika.
Päädyin kaksiosaiseen perusjuhlapukuun. Mallit erinäisistä Suuri Käsityölehdistä ja vanhoista Novitoista/Modasta yhdisteltyjä. Kankaana ryppytafti ja alushame on tehty Veneziasta ja tyllistä. Toppi on olkaimeton, ja sitä pitää paikallaan "luut". Välivuori, "luut" ja topin täydellinen asettuminen muodoilleni sopivaksi toi pientä pääkipua kiireen keskellä. Asuntoni näytti viikon ajan erittäin sotkuisalta ompelimolta. Pääkivun ja tuskaantumisen vuoksi päädyin säännöllistämään ompelun pieniin osiin joka ilta ja valmistuihan se asu lopulta. Ystäväni Elina auttoi viimeisessä sovituksessa, ja toppi pysyi aamuun asti päällä ilman ongelmia.
Alushameen tyllin sain paikalleen edellisenä iltana, ja päällyshameen helman käänsin puolituntia ennen juhlien alkua. Pysyypähän pieni jännitys päällä, kun kellon kanssa ajasta kilpailee! Alla kuvat taas kerran poikittain. Samaiselle Elinalle kiitos kuvaamisesta. Kivat juhlat oli! Nyt taas takaisin puikkojen kanssa työskentelemään. Ponchon olisikin jo aika valmistua!

981609.jpg

981614.jpg